INFORMACIÓ PRÈVIA/GENERAL

Què és la Crom Ride?

La Crom Ride és una sortida no competitiva amb un important ingredient turístic i de plaer de conducció. La finalitat és compartir la ruta amb els amics que trobareu i treure’n la màxima satisfacció de les carreteres, els paisatges gironins, els seus pobles i les vostres motos.

Quin nivell de conducció es requereix?

La Crom Ride és una activitat oberta a tothom qui hi vulgui participar sense importar el nivell de conducció. Donada la característica no competitiva de la Crom Ride, es recomana una actitud tranquil·la i de conducció responsable, que asseguri gaudir de les carreteres i dels escenaris de la Crom Ride vivint cada moment i sense pressa per arribar.

Es pot participar en qualsevol tipus de moto?

Mentre us hi sentiu bé i la considereu adequada per fer un recorregut d’aquestes característiques, totes les motos estan permeses. Cada participant és responsable de la seva moto, i en conseqüència, que respongui als Reglaments de Circulació, tingui la ITV vigent i l’assegurança en vigor.

Quins tipus de carreteres podem esperar?

El recorregut és tot per asfalt. Trobareu una bona combinació de carreteres molt revirades amb d’altres amb traçats més oberts. La ruta és per vies públiques: els participants heu de tenir una actitud prudent, solidària i respectuosa amb el Codi de Circulació.

Què puc fer per estar al dia de les novetats?

El canal oficial és el web www.cromride.cat però podreu seguir totes les novetats a través de les nostres pàgines de FacebookInstagram i Twitter

No sóc de Girona, hi ha allotjament proper a la sortida?

Sí, a l’apartat “Allotjament” trobareu els hotels que fan descompte pels participants a la Crom Ride.

Si no és competitiu, per què hi ha verificacions i dorsals?

La finalitat és de caràcter administratiu, per poder fer un control i seguiment de la participació i complir amb els requeriments a l’hora de fer tràmits, demanar permisos a les autoritats, etc.

S'anul·larà en cas de pluja?

La sortida no se suspendrà en cas de pluja. Comproveu a través del web les condicions meteorològiques de la Costa Brava i Pirineu de Girona, especialment per la zona del Pirineu. Sou motards, porta el mono de pluja per si de cas, i endavant!

Quan podré inscriure’m?

Les inscripcions estaran obertes del 14 d’abril fins al 4 de juny de 2023.

Com es faran les verificacions administratives i recollida de dorsals?

Les verificacions administratives i l’entrega de dorsals es realitzaran establint franges horàries per verificar-se i recollir el dorsal segons el número de dorsal. A mesura que es vagi apropant la data de la sortida us enviarem un correu amb la informació pertinent.

INSCRIPCIONS

Què inclou la inscripció?

El material que lliurem inclourà un full adhesiu amb els dorsals i el Carnet de Pas (per segellar a tots els Controls de Pas), esmorzar i sopar del dia de la sortida i un regal de benvinguda. A més, si heu passat per tots els Controls i no us heu oblidat de segellar-ne cap, en retornar a Girona rebreu un altre regal. També podreu descarregar-vos les fotos de la sortida i arribada des del nostre web i/o la nostra pàgina de Facebook.

Hi ha dinars i avituallaments durant el recorregut?

L’esmorzar a la sortida i el sopar a l’arribada estan inclosos. Altres àpats no. Cada participant pot decidir lliurement on aturar-se a dinar segons les seves preferències de ruta i ritme de marxa escollits. En transcórrer per llocs d’interès i turístics, hi ha un gran ventall de possibilitats per dinar durant la ruta.

Com em puc inscriure a la Crom Ride?

Mitjançant el formulari d’inscripció de l’apartat “Inscripcions”. El pagament el podreu fer també a través del nostre web mitjançant targeta de crèdit o PayPal després d’haver omplert el formulari.

Com sé que m’he inscrit correctament?

Quan hagueu formalitzat el pagament rebreu un correu de confirmació de la vostra inscripció amb el vostre número de dorsal.

Puc inscriure un grup?

Sí, quan realitzeu la vostra inscripció podreu afegir altres participants.

Puc modificar les dades un cop enviat el formulari?

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per telèfon al 619 565 289 o per e-mail a info@cromride.cat per fer qualsevol canvi en les vostres dades. L’únic que no es podrà canviar són el número de dorsal i, en conseqüència, l’hora de sortida que tingueu assignada.

Hi ha límit d’inscrits?

L’organització pot limitar el nombre d’inscrits i tancar inscripcions per seguretat o segons criteri propi per assegurar una experiència positiva per a tots els participants.

Haig de venir presencialment a les verificacions administratives?

Sí, aquestes es duran a terme el divendres 30 de juny a Fontajau (Girona). En el cas que no pugueu assistir en l’horari assignat podeu delegar la recollida a un company amb notificació prèvia a l’organització. . Per casos especials, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres per telèfon al 619 565 289 o per e-mail a info@cromride.cat.

Al nostre web i a les nostres pàgines de Facebook, Instagram i Twitter us mantindrem informats sobre el procediment de verificacions administratives i recollida de dorsals.

Puc inscriure el meu acompanyant després que m’hagi inscrit jo?

Sí, poseu-vos en contacte amb nosaltres per telèfon al 972 36 54 12 o per e-mail a info@cromride.cat.

M'he inscrit a la Crom Ride, he fet el pagament i no podré assistir-hi. Què passa amb la meva inscripció?

Teniu dues opcions:

  • Cedir la vostra plaça a una altra persona. Si trobeu algú que hi vulgui participar podem fer un canvi de nom sense cap cost, sempre i quant es notifiqui 15 dies abans de l’esdeveniment. 
  • Reemborsament de 50€, si decidiu cancel·lar la vostra participació fins a 15 dies abans de l’esdeveniment. 
Què faig si els meus amics s'han inscrit després de mi i volem anar plegats?

Les sortides es donaran per ordre de dorsal. Tot i això, al tenir els Controls de Pas un marge d’obertura molt ampli, si escolliu anar amb algú que s’ha apuntat després, el podeu esperar fent un cafè en algun punt del primer tram i seguir junts des d’allà.

Per què han de pagar els acompanyants?
La tarifa d’acompanyant té un cost de 35€ en concepte de despeses, obsequis i àpats inclosos a la inscripció general.

CONTROLS I CARNET DE PAS

Què és un Control de Pas?

Un Control de Pas és una parada entre dos trams de la ruta on podreu segellar el Carnet de Pas que us entregarem amb la inscripció perquè pugueu acreditar que heu fet el recorregut de la Crom Ride.

Com funcionen els Controls de Pas?

Apropeu-vos a la taula de control, entregueu el Carnet de Pas a un dels responsables i un cop tingueu el segell posat, ja podeu continuar la vostra ruta!

Recomanem aparcar la moto correctament i no entorpir el trànsit habitual, deixant espai per als altres companys. Recordem que la prova transcorre per carreteres i espais oberts al públic i que en tot moment s’han de respectar les normes de circulació. En alguns Controls de Pas podem disposar d’espais reservats per nosaltres, en cas que aquests espais ja estiguessin plens, és responsabilitat vostra buscar un espai adient per aparcar la moto.

És important complir l'horari dels Controls de Pas?

Mentre els Controls de Pas estiguin oberts, hi ha la possibilitat de segellar el Carnet de Pas. Tots els controls romandran oberts dins els horaris establerts per l’organització.  Aquests horaris seran publicats al web a l’apartat “Itinerari i controls” una setmana abans de la Crom Ride. Si arribeu abans, us haureu d’esperar que obrin i si arribeu més tard, haureu perdut l’oportunitat de segellar. Els horaris d’obertura i tancament s’han de respectar si voleu garantir el segell al vostre Carnet de Pas.

És obligatori passar per tots els Controls de Pas?

És obligatori passar per tots els Controls de Pas per segellar el Carnet de Pas. Amb la manca del segell d’algun Control de Pas en el vostre Carnet no podreu acreditar que heu completat l’itinerari i també farà que perdeu el dret al regal de finisher.

Com sabem els llocs exactes dels Control de Pas?

Publicarem les localitzacions abans de tancar inscripcions, també els trobareu marcats en els tracks i al Roadbook. Estaran ubicats en un lloc visible i fàcil de reconèixer perquè estaran perfectament identificats.

Què passa si perdo el Carnet de Pas ?

La pèrdua del Carnet de Pas Crom Ride comporta la retirada de la prova, i en conseqüència, no podreu obtenir el vostre regal de finisher al no poder acreditar haver completat el recorregut.

RECORREGUT

La ruta és obligatòria?
No. Nosaltres proposem un recorregut d’alt valor paisatgístic però a criteri de cada participant es poden utilitzar carreteres diferents segons gust o nivell de conducció, sempre que es tinguin en compte els horaris dels Controls de Pas.
Quan es publicarà la ruta i els horaris dels Controls de Pas?

Tots els detalls relatius a la Crom Ride es publicaran un cop tancades les inscripcions, al web i a les xarxes socials.

Hi ha un temps mínim o màxim per realitzar l'itinerari?

El temps de conducció queda limitat pels horaris d’obertura i de tancament de cada un dels Controls de Pas. Per aquests horaris, s’ha calculat una mitjana de velocitat dins dels límits legals. Abans de l’hora d’obertura i després de l’hora de tancament no hi haurà cap Control de Pas obert, pel que si arribeu a un Control de Pas fora els horaris establerts, perdreu l’oportunitat de segellar-los. Els Controls de Pas estaran oberts una hora addicional sobre el temps estimat per a l’arribada de l’últim participant que hagi sortit des de Girona.

Quin és el temps previst per completar el recorregut?

El temps estimat per poder completar tot el recorregut és de 10 hores, incloent-hi aturades per omplir dipòsits, dinar, etc. També us dóna temps a fer algun cafè i fer fotos. Però això sí, no us podeu adormir…

Quina distància té el recorregut?

La ruta tindrà una distància aproximada de >500 km. Trobareu la distància del recorregut d’enguany quan es publiqui la ruta.

I si decideixo no completar la prova o haig d'abandonar?

En cas d’abandonament o causa major, envieu un WhatsApp als números de l’organització per comunicar-nos que deixeu la prova, o truqueu sol·licitant ajuda si fos el cas. Trobareu els telèfons impresos al Carnet de Pas. En cas de no completar la prova, encara que decidiu no passar per algun dels Controls de Pas, sempre podeu tallar i seguir gaudint de la ruta que hem preparat. Aquesta ruta és per gaudir-la, si esteu cansats o no us trobeu bé, no convé continuar.

SORTIDA I ARRIBADA

Des d'on es fa la sortida?

La sortida i arribada es farà des del Pavelló de Girona-Fontajau. És cèntric i de molt fàcil accés.

PAVELLÓ MUNICIPAL GIRONA – FONTAJAU Av. Josep Tarradellas i Joan, 22-24 17007 Girona

Quin és l'ordre de sortida?

L’hora prevista de sortida cada participant es publicarà a la web una setmana abans de la Crom Ride. En cas de gent que arribi tard a la sortida, fora del seu horari previst, es posarà a la cua i sortirà en el primer forat disponible.

Què hem de fer abans de prendre la sortida?

Aconsellem que arribeu a l’aparcament de Fontajau com a mínim 30 minuts abans de la vostra sortida en la franja horària assignada, per tal de poder esmorzar i estar llestos i equipats per segellar el vostre Canet de Pas Crom Ride abans de prendre la sortida. Hi haurà personal de l’organització que us indicaran la sortida i a qui també us podreu dirigir en cas de dubtes.

Què passa si arribo tard a la sortida?

Respecteu la franja horària assignada per a la vostra sortida amb la màxima exactitud. Si arribeu tard, us haureu d’esperar a una altra franja horària disponible després que hagin sortit la resta de participants.

On es fa l'arribada?

La sortida i arribada es farà des del Pavelló de Girona-Fontajau. És cèntric i de molt fàcil accés.

PAVELLÓ MUNICIPAL GIRONA – FONTAJAU Av. Josep Tarradellas i Joan, 22-24 17007 Girona

Què hem de fer quan arribem a Girona després d’acabar el recorregut?

A l’arribada, us trobareu amb l’últim Control de Pas, on haureu de segellar el Carnet de Pas i es verificarà que teniu tots els controls anteriors passats i segellats. Feu-vos la foto d’arribada i passeu a segellar i recollir el vostre regal de finisher.