Edició 2022

La sisena edició de la Crom Ride Girona 2022 ja està aquí. T’ho expliquem tot!

El passat 2 de juliol es va dur a terme la sisena edició de la Crom Ride Girona, la ruta motorista que ens porta de la Costa Brava al Pirineu.

La Crom Ride ha viscut un complet èxit de participació amb més de 650 inscrits en la sisena edició.

Amb una cuidada elecció de les carreteres més motards de Girona, des de la Costa Brava fins als Pirineus, la ruta es va acostar a fregar la província de Lleida mitjançant un control de pas en la preciosa localitat de Gósol al peu del Pedraforca.

Concebuda com una prova mototurística on prevalen carreteres revirades i paisatges impressionants, els una mica més de 500 km de trams que entremesclaven cursos revirats amb uns altres més relaxats, es van cobrir sense problemes amb arribades a partir de mitja tarda. Els participants van poder gaudir ja el divendres anterior al dia de la sortida d’un cada any més complet i concorregut Village, basat de nou en el Pavelló d’esports de Fontajau, que comptava amb exposició de marques, accessoris, assistència tècnica… i un bon servei de bar que va reblir les altes temperatures de principi de juliol.

El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb Anesdor, va impartir els seus cursos monitorats de Formació 3.0 de seguretat i conducció. El paddock d’exposició va comptar amb la participació d’Honda Blanmoto, Guzzi i Aprilia Tecnimoto, Macbor/*Bordoy, Triumph Girona, Benelli, Royal Enfield, Fantic – Suzuki Importcross, KTM – Kawasaki Basolí, CF-*Brixton-*SWM-*Zontes-*Voge Girona Motor Shop, VectorNote, Shad – Galfer / Olympia, Atlantis Moto, Ducati Motounivers Girona, Clice. 

Es va comptar amb canvi de pneumàtics per part de Metzeler, es va poder controlar l’estat dels frens gràcies a Galfer, etc… i fins a equipar la moto amb un set complet de bosses i maletes Shad.

Controls de pas emblemàtics

 Com cada any, les diferents etapes van ser coordinades amb el “Patronat de Turisme de Costa Brava i Pirineus de Girona” per a obtenir localitzacions singularment belles a nivell paisatgístic. Després d’iniciar la ruta a primera hora del matí del dissabte, els inscrits es van dirigir a l’Empordà a través del conegut tram de Santa Pellaia. Després del primer control en les ruïnes d’Empúries, que va permetre un refrigeri gràcies a Vilajuïga, una aigua molt característica pels seus “punts de gas”. La segona fita era, ja en el prepirinenc, als peus de l’impressionant penya-segat basàltic de Castellfollit de la Roca, vist des de Montagut, on es va comptar amb l’assistència de Motorex. D’aquí, un clàssic que no falta, -ni pot faltar-, cada any en una ruta pel Pirineu: la Collada de Toses fins a la Molina, on Motocard va proposar un control de pas amb l’atractiu d’una ruleta que va donar a tots els participants un premi segur…I, d’aquí, travessant el coll de la Creueta, passant per Berga, fins a Saldes i sempre per revirades secundàries i amb vista de por al massís del Pedraforca, fins a Gósol, control Clice, i assistència de Shoei per a la cura de cascos i pantalles. La ruta va seguir fins a Osona, passant pel Lluçanès, fins a reparar forces a Viladrau, on els moteros i acompanyants van poder degustar el sabor de les millors pomes del món, les “pomes” de Girona. Ja només quedava una, encara que igualment abundant en atractius, curta etapa pels emblemàtics trams de rallies de Cladells i Brunyola fins a la ciutat on conflueixen els rius Güell, Onyar i Ter.

Per descomptat, no va faltar en “la Crom” la cura fotogràfica professional als participants amb fotos en ruta, aquesta vegada a càrrec de www.motor-shooting.com

La ruta fantàstica de Girona

Els magnífics 550 km d’aquesta sisena edició van conformar una jornada rodona, amb bona ruta, i sempre una excel·lent cura i fluïdesa en els controls de pas. A l’arribada, els finishers i acompanyants van poder satisfer i reparar forces en un reparador sopar, aquesta vegada un combinat d’hamburguesa i nachos … i cervesa Moritz, ben merescuda després de tan calorosa jornada.

Per a tots els participants i acompanyants d’aquesta 6a edició, el regal de “finisher” 2022 va ser un Buff original Crom Ride, que es va afegir a la samarreta de benvinguda exclusiva oferta per la renascuda i de nou exitosa marca Clice.

Un any més, la Crom Ride Girona ha estat un èxit que obre la porta a una ja esperada setena edició, la 2023!

Photos CROM RIDE 2022

Crom Ride 2022

Photocall Crom Ride 2022